Χρήσιμες πληροφορίες για την Αίγινα

Χρήσιμες πληροφορίες για την Αίγινα!

Χρήσιμες πληροφορίες για την Αίγινα!
Τοποθεσία 
Η Αίγινα υπήρξε για δύο χρόνια η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους με πρώτο Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια (11/01/1828 – 03/10/1829). Απέχει 16 μόλις ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και ο κύριος όγκος του πληθυσμού της, εκτός από την ομώνυμη πόλη, κατανέμεται  στους οικισμούς Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας.

Έχει το δικό της ιδιαίτερο προφίλ ανάμεσα στα νησιά του Αργοσαρωνικού και οι κάτοικοί της, πέρα από την εμπορική και ναυτική παράδοση, είναι γνωστοί για την καλλιτεχνική τους δράση στην κεραμική (αιγινήτικα κανάτια), αλλά και για την παραγωγή του πασίγνωστου αιγινήτικου φυστικιού.

 Ιδανικός προορισμός για μεμονωμένους ταξιδιώτες και οικογένειες, την προσεγγίζετε εύκολα είτε με το ιπτάμενο δελφίνι (40΄) είτε με πλοία κλειστού τύπου σε μία ώρα και κάτι. Φθάνοντας στο πολυσύχναστο λιμάνι της, θα βρείτε πολλές ώρες για να απολαύσετε την ηρεμία του νησιού κάτω από τα μπαλκόνια παλιών νεοκλασικών, με θέα τις ψαρόβαρκες, τα καΐκια, αλλά και τα σκάφη αναψυχής.
Αίγινα - Αξιοθέατα – Δραστηριότητες
Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, μιας και το εμπορικό κέντρο της Αίγινας δεν απέχει περισσότερο από 300 μέτρα, παρέχοντας κάθε είδους δυνατότητα για αγορές, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τους πάγκους της ψαραγοράς και των καϊκιών και να χαλαρώσετε σε παρεΐστικο κλίμα στα καφενεία, στα καφέ, τα μπαρ, τα ουζερί και τα εστιατόρια, που βρίσκονται διάσπαρτα στο μέτωπο και το εσωτερικό της πόλης.

Η πανσιόν Καλοκέντη βρίσκεται στο κέντρο της Αίγινας στην οδό Στρατηγού Πετρίτη 36. 

Τηλ: 22970 22315 - 6974646573.